Allt fler semestrar på sörmländsk lantgård

Allt fler väljer att semestra genom att bo på en svensk bondgård. Föreningen Bo på Lantgård ser en ökning med hela 60 procent i bokningen i år jämfört med förra året.
Stefanie från Strängnäs är just nu på semester på Berga gård utanför Vrena och har just hjälpt till att fösa kor. Berga gård där hon tillbringar semestern, är en svensk idyll med sina falurödfärgade hus, öppna hagar och sluttningen ner mot sjön Långhalsen. Föreningen Bo på lantgård räknar med 170 000 gästnätter i år och även om fler och fler gårdar ansluter sig så finns fortfarande en efterfrågan som inte är mättad. Svenskarna väljer att semestra inom landet nu när kronan är svag och allt fler utländska turister hittar också till dom svenska bondgårdarna. Karin Andersson som driver Berga gård har haft semesterhem sedan 1998 och hon märker också ökningen. Det är också viktigt att visa upp hur ett lantbruk fungerar menar hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".