Blatteförmedling nytt grepp i Eskisltuna

Samtidigt som arbetslösheten bland personer med utomnordisk bakgrund är hög så kan det vara svårt för arbetsgivare att hitta rätt person till rätt jobb, och då nå personer med invandrarbakgrund. Det är bakgrund till den nya arbetsförmedlingen som den här veckan startat i Eskilstuna, blatteförmedlingen.

Rekryteringsföretaget ska bland annat hjälpa företag med att rekrytera folk med olika kunskaper och framhäva fördelarna med en utomnordisk bakgrund.

Rasmus Rossi från blatteförmedlingen pratar mycket om problemen kring integration som är grunden till att blatteförmedlingen startades i Stockholm i början av året.

Och nu, drygt ett halvår senare har man startat firman även här i Eskilstuna för att bredda mångfalden på företagen med hjälp av människor med olika bakgrund som har kunskap om andra kulturer och har ett annorlunda synsätt.

22 procent av Eskilstunas befolkning med utomnordiskt medborgarskap är arbetslösa just nu. Detta kan jämföras med 13 procent av personer med utomnordiskt medborgarskap i hela landet.

Sophia von Wachenfeldt, biträdande arbetsförmedlingschef i Eskilstuna hoppas nu att blatteförmedlingen ska hjälpa till att sänka den siffran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".