Dåliga lokaler på kvinnoklinik

Personalen på kvinnokliniken på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm har för mycket att göra och kvinnokliniken har undermåliga lokaler. Det är något av det som framgår av den utvärdering av verksamheten som landstinget har gjort.
BB/förlossningsavdelningen på Kullbergaska stängdes 1998 och då flyttades en del av personalen till öppenvården. Det här har gjort att de verksamheter som finns kvar, Barnmorske och gynekolog-mottagningarna fick större åtaganden. BB- Hemvård infördes också, en verksamhet som ansvarar för Mamma och barns hälsotillstånd den första tiden efter förlossningen. Enligt utvärderingen är lokalerna nu undermåliga och ur arbetsmiljösynpunkt är inte längre ändamålsenliga eftersom verksamheten har utökats. Arbetsmiljöinspektionen har haft synpunkter på hur lokalerna fungerar och många av de åtgärder som anges för att uppfylla kraven från inspektionen bygger på att verksamheten ska flytta till nya lokaler, står det i utvärderingen. Ett annat problem är många sjukskrivningar bland personalen, något som enligt utvärderingen skulle kunna lösas genom förbättrad arbetsmiljö, vilket också skulle spara pengar åt verksmheten. Att spara pengar genom att säga upp personal är inte aktuellt. Telefonrådgivningen behöver också göras om eftersom den nu orsakar personalen ohälsa på grund av negativ stress, står det i Landstingets utvärdering.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista