Osäkert om fortsatt gratis parkering i Katrineholm

Parkeringsavgifter och böter kan vara en bra inkomstkälla för kommunerna. I Katrineholm har det däremot alltid varit gratis att parkera.
Men efter en förlust på 65 000 kronor förra året, kan Katrineholm börja ta betalt för de så kallade p-skivorna. Förhoppningen är att parkeringsverksamheten i Katrineholm ska gå plus minus noll, men förra året gick det back med 65 000 kronor. Pengar som skattebetalarna fick stå för.I Nyköping fick kommunen in över 2 miljoner kronor på felparkeringar och parkeringsavgifter under förra året. Men kommunen ser inte dessa som ett överskott eftersom det räknas in i den totala budgeten för gatuverksamheten. I Eskilstuna är det Parkeringsbolaget som sköter kommunens parkeringar, och de skickade under förra året in närmare 2 miljoner till Gatukontoret. Men i Katrineholm är det alltså gratis att parkera trots att kommunen under förra året gjorde en förlust på parkeringsverksamheten. Ett sätt att åter igen gå jämt ut är att dra ner på parkeringsvakternas tid enligt teknik och fritidsnämndens ordförande Jan-Olov Karlsson, som håller fast vid att det även fortsättningsvis ska vara gratis.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".