"Jämvikt i Strängnäs kan leda till stiltje"

Sverigedemokraterna har ingen representant i Strängnäs och det kan leda till jämvikt mellan de politiska blocken. Om Socialdemokraterna får med sig, inte bara vänstern och miljöpartiet, utan också Strängnäspartiet och Mariefredspartiet, så får den koalitionen 24 mandat. De fyra borgerliga partierna har tillsammans lika många.

Det skulle vara ett besvärligt läge menar kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs, centerpartisten Torgny Johnsson som säger att det skulle vara ett problem för styret i kommunen och att det kan leda till stiltje i politiken viket inte är bra för kommunen enligt honom.

För att socialdemokraterna ska kunna bilda en majoritet i Strängnäs så måste partiet få till ett samarbeta med något av de borgerliga parterna. Oppositionsrådet i Strängnäs Tord Tjernström, socialdemokraterna, vill i dagsläget inte uttala sig om chanserna för ett sådant samarbete.

- Det ska jag inte spekulera i, utan vi har ett möte under tisdagen och vår ordförande i arbetarpartiet har tagit kontakt med alla de tänkbara partier som vi skulle kunna ha en majoritetsallians med, säger Tord Tjernström.

Reportrar Per Hagström och Per Thyrén
per.hagstrom@sr.se
per.thyrén@sr.se