Kvällsöppna vårdcentraler kan dröja

Trots vallöften från socialdemokraterna om jour- och kvällsöppet på vårdcentraler runt om i länet så är det inte säkert att det kommer att bli verklighet förrän om flera år. Det avslöjar Jörgen Danielsson, ny gruppledare för socialdemokraterna och blivande landstingsråd. Flera av de väljare vi möter på Eskilstuna gator säger sig vara besvikna över nyheten.

Efter att landstinget Sörmland under den gångna mandatperioden styrts av en regnbågskoalition mellan de borgerliga, miljöpartiet och vänstern så verkar det nu som att socialdemokraterna åter kommer att få tillgång till makten där. Men vallöftet om kvälls- och jouröppna vårdcentraler i Sörmland som partiet gått ut med kan ligga långt fram i tiden, det säger nu socialdemokraternas Jörgen Danielsson.

Anledningen till den utlovade satsningen på kvälls- och jouröppna vårdcentraler är de många gånger långa köerna till akutmotagningarna i länet. Jörgen Danielsson och väljarna är överens om att en förändring behövs. Anledningen till de långa köerna är enligt Danielsson delvis att det är svårt att locka läkare till länet.

Reporter Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se