Förberedelse är A och O för överlevnad

Svenska Scoutförbundet håller just nu en överlevnadskurs för ett tiotal scoutledare från hela Sverige på en gård utanför Malmköping. Under en veckas tid får deltagarna sova utomhus och äta vad man kan hitta i skogen. Gills Nordin från Spånga är överlevnadsinstruktör och enligt honom är förberedelse A och O när det gäller att överleva i en nödsitution.
Det är mycket man måste tänka på om man olyckligtvis skulle hamna i en situation där man inte längre kan förlita sig på det moderna livets bekvämligheter. Hur hittar man egentligen mat om det inte finns en affär i närheten och hur vet man vad som går att äta? Hur orienterar man sig utan vägskyltar och hur ordnar man med logi? Under onsdagen gav sig gruppen ut för att sätta sina erhållna kunskaper på prov. Under 48 timmar ska man endast äta det man hittar och sitt nattlogi får man bygga själv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".