Polisanmäler nynazistiska flygblad

Den nynazistiska organisationen Nationalsocialistisk Front har delat ut flygblad i flera bostadsområden i Eskilstuna. En av dem som fick ett flygblad i sin brevlåda var vänsterpartisten Firat Nemrud, och han har nu lämnat in en polisänmälan.
Flygbladet har delats ut i flera bostadsområden i Eskilstuna och Firat Nemrud berättar att även hans grannar blev illa berörda. I flygbladet står det bland annat att invandringen ska stoppas och att vårt land blöder när främlingar förintar vårt folk. Att Firat Nemrud och många fler har polisanmält ärendet tycker chefen för kriminalunderrättelsetjänsten på sörmlandspolisen Håkan Bergkvist är bra. Men för att det ska vara ett tryckfrihetsbrott måste flygbladet vara framställt i en tryckpress. Om det däremot är framställt i en skrivare eller kopiator så är det enligt lagen inget brott. - Brott eller inte, att få ett sånt här flygblad i brevlådan är olustigt säger Firat Nemrud
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".