SJ backar efter pendlarkritik

SJ hävdar att dom nya dubbeldäckarna längs sträckan Norrköping-Nyköping Stockholm ska få precis samma upprustning som dom som trafikerar Svealandsbanan, för att minimera förseningar i trafiken. Pendlarföreningen i Nyköping har tidigare på onsdagen framfört hård kritik mot SJ efter uppgifter om att tågen längs nyköpingsbanan inte skulle rustas upp på samma sätt. Men Edward Lind, pressinformatör på SJ, menar att det ska dom visst.

Enligt pendlarföreningen i Nyköping så har sträckan dubbeldäckarna på sträckan Linköping - Norrköping – Nyköping - Stockholm drabbats av precis lika många problem och förseningar som någonsin Svealandsbanan och när uppgifter tidigare gjorde gällande att SJ prioriterade att åtgärda tågen på Svealandsbanan men struntade i dubbeldäckarna på kustbanan så blev kritiken hård från föreningens talesman Jerry Wiklund.

Enligt uppgifterna skulle SJ enbart kompensera pendlarna i Mälardalen för förseningar och andra problem och då genom gratis Internetuppkoppling under en begränsad period. Pendlarna längs kustbanan skulle inte få någon motsvarande kompensation, vilket enligt pendlarföreningens Jerry Wiklund är ett svek från SJ.

Men SJ hävdar nu att kompensationen ska gälla även pendlare längs kustbanan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista