Utredning om barnöverfall läggs ner

Polisen lägger nu på grund av brist på bevis ner ärendet där en man i april i år ska ha överfallit två skolbarn i Katrineholm.

Först så överfölls en 11-årig pojke på Nävertorpsskolans område i Katrineholm. Mannen följde efter pojken och grep tag i honom men 11-åringen lyckades slita sig loss.

Bara en timme senare överfölls en 9-årig flicka på väg hem från skolan, av vad polisen tror är samma man. Mannen tvingade in flickan i ett skogsparti och band henne vid ett träd. Men när han gick iväg en stund från platsen lyckades flickan slita sig loss och springa därifrån.

Någon dag efter händelserna ska mannen ha synts till i närheten av skolan igen och polis patrullerade i området under en tid.

Överfallen rubriceras som försök till barnvåldtäkt och polisen har även hört en misstänkt man från Sörmland i ärendet, men på grund av brist på bevis har man inte kunnat komma vidare i ärendet som nu alltså läggs ner.

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista