Ulla tvingas lämna sin lägenhet

Tvisten mellan hyresgästen Ulla Eriksson i kulturreservatet Smedjorna i Eskilstuna och kommunen är avgjord. Ulla Eriksson vräks från sin bostad i området. Det meddelade hyresnämnden i dag. Senast den sista januari 2007 måste hon lämna bostaden, enligt hyresnämndens dom.

Ulla Eriksson har haft sin bostad vid Rademachersmedjorna i 20 år och har klagat på höga ljudnivåer inne på det kulturmärkta området i samband med sommarkonserter. Hon menar att hon inte är ensam om att ha drabbats och att hon blivit sjuk av det. Hon ifrågasätter att kommunen tillåter konserter i centrala delarna av stan där människor kan störas.

Kommunen menar att området inte längre är förenligt med privat boende eftersom det planeras utökade arrangemang där och att bostaden ska användas till annat.

Eskilstuna kommun har erbjudit ett annat boende, men parterna har inte kunnat komma överens.

Hyresnämnden har nu avgjort tvisten och kommit fram till att kommunens beslut att vilja att använda bostaden till annat och inte förlänga hyreskontraktet har tagits på sakliga grunder. Ulla Eriksson har erbjudits annan bostad, men har haft ett krav om att det ska vara lugnt där. Hyresnämnden förstår henne, men säger att det inte är rimligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista