Veckor av väntan på rent vatten

De som bor vid Bälgviken utanför Eskilstuna har varit utan drickbart kranvatten i snart en månad på grund av för höga bakteriehalter. Ska vattnet drickas måste det först kokas. Informationen från kommunen har enligt flera av de som vi talat med i området varit dålig. Rolf Hedlund som är pensionär och bor nära den utställda vattentanken i området säger att det hela kan vara väldigt besvärligt för de som inte bor lika nära vattentanken som han gör.

På fredag så är det fyra veckor sen beskedet kom att vattnet inte kunde drickas och Bälgviken-borna uppmanades att koka vattnet, eller hämta i tanken. Det har skapat irritation att det tagit såhär lång tid, men främst för den dåliga informationen. Örjan Jervidal som är chef för vatten och avlopp på energi och miljö i Eskilstuna säger att anledningen till att det tagit så lång tid är att man inte kan använda kemikalier för att bli av med bakterierna i vattnet. Han säger även att han tror att det nu är sista veckan som problemet finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista