Dålig information om banarbeten i Eskilstuna

Många tågresenärer missade de ersättningsbussar som gick istället för tåg från Eskilstuna station på fredagen. På grund av banarbeten går inga tåg till och från Eskilstuna station under hela helgen och SJ har istället satt in bussar på vissa sträckor. Men att avgångstiderna ändrats har många resenärer inte fått information om, och på SJ:s hemsida stämde inte heller informationen om bussarnas avgångstider.
Informationen om att bussarna avgick tjugo minuter tidigare från stationen än vad tågen skulle ha gjort ledde till att resenärerna helt enkelt missade bussen och blev ordentligt försenade. Enligt Rune Mårtensson på SJ har de annonserat på stationerna och i kvällspressen och han säger att man på SJ:s hemsida kunde se hur de extrainsatta bussar gick. Men när Sveriges Radio Sörmland gick in på hemsidan stämde inte all information om dom olika avgångarna, coh många resenärer var på fredagen mycket irriterade på informationsbristen och på den längre restiden som busstrafiken gav.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".