Turismen i Sörmland håller i sig

Efter förra årets rekordsommar med över en miljon besökare så ser besökarantalet ut att bli lika högt i år. Emma Hansson på Sörmlandsturism AB menar att det framförallt är övernattningarna som ökar.
Förra årets ökning av turister i länet håller i sig även i år. Det är framförallt övernattningarna som ökar, men att bara besöka Sörmland över dagen som Emma Hansson berättar om är också populärt. Turistsäsongen började tidigt i år, såväl svenska som utländska besökare kom ovanligt tidigt. På vissa håll hann inte ens turistbyråerna öppna. Man har också märkt en ökning av skandinaviska besökare och då framförallt Norrmän, något som tidigare varit ovanligt på landets östra sida. Över 1000 personer i länet är årsanställda inom turistmnäringen och förra året tjänade dom sörmländska kommunerna över 58 miljoner kronor på turismen och i takt med att besökarna ökar så ökar också de siffrorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".