Uppsving inom städbranchen

Det kan komma att bli många nya jobb i städ- och hemservicebranschen när regeringen inför skattesubventioner och andra stöd för så kallade hushållsnära tjänster. Den bedömningen gör de sörmländska företag som Sveriges Radio Sörmland varit i kontakt med - och flera är beredda att nyanställa så fort riktlinjerna klarnar.

Joachim Thorslund i Strängnäs driver ett mindre företag i städ- och hemservicebranschen. Han tror på ett uppsving i branchen och räknar med att nyanställa personal när och om avdragen träder i kraft.

Joakim Thorslund är inte ensam om sin positiva bedömning. Andra både små och stora företag sörmlädnska företag i branshen som Sveriges Radio Sörmland varit i kontakt med räknar med att det blir flera jobb. Men givetvis beror det också på hur regeringsförslaget om rabatterna för hushållsnära tjänster utformas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".