Marknadsförs till personval trots uttalat motstånd

Sörmländska riksdagskandidater är med på personvalshemsida utan att blivit tillfrågade. Vänsterpartiets riksdagsledamot Charlotta Bjälkebring från Mariefred finns med på den nyliberala näringslivs-organisationen "Den nya välfärdens" hemsida kallad "personvalskampanjen", trots att hon säger att hon är motståndare till personvalskampanjer. Men hon har själv valt att marknadsföra sig där inför valet i höst.
På den nyliberala näringslivsorganisationen den nya välfärdens hemsida som dom kallar personvalskampanjen presenteras Charlotta Bjälkebring som aktiv personvalskampanjare och hon var vid ett tillfälle veckans personvalskampanjsexempel, förutom att hon svarat på en enkät. Hon får ett stort utrymme på hemsidan, bland annat finns en bildsatt intervju med henne och det finns en länk till hennes egen hemsida där hon marknadsför sig själv. Men inte bara sådana som Charlotta Bjälkebring som själv valt att ställa upp på hemsidan finns med där. Den nya välfärden har lagt upp alla partiers riksdagskandidater med namn och adress på listan utan att fråga dom, alltså inte bara dom som aktvit bedriver någon personvalskampanj. Men den nya välfärdens projektledare för personvalskampanjen, Erik Björkman ser inget märkligt med det utan ser det som en rättighet för väljarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".