Internkritik för personvalkampanjen

Vänsterpartiets riksdagsledamot Charlotta Bjälkebring från Mariefred, får nu intern partikritik för att hon tänjer på gränsen för vad som anses lämpligt då det gäller personvalskampanjer.
Detta sedan SR Sörmland uppmärksammat hennes aktiva medverkan på en hemsida för personvalskampanjer i riksdagsvalet 2002. Charlotta Bjälkebring medverkar aktivt i den nyliberala näringslivsorganisationen "Den nya välfärdens" personvalskampanj. Hon har varit veckans exempel och kallas på deras hemsida för aktiv personvalskampanjare när hon presenteras med bild och intervju och hur många personvalsröster hon behöver för att komma in i riksdagen. Själv anser hon inte att det handlar om någon kampanj. Men Charlotta Bjälkebring som i våras petades ned till icke valbar plats på partiets riksdagslista har också en egen hemsida där hon presenterar egna vallöften och hur hon blivit nedflyttad och partidistriktet kommer nu ta upp hennes agerande till diskussion.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".