Interner lär sig läsa och skriva

På Mariefredsanstalten har man startat ett projekt för att lära internerna läsa och skriva. I första hand är det interner med läs- eller skrivsvårigheter, dyslexi, som får vara med i projektet.
Tidigare har alla intagna som har deltagit i undervisning på anstalten gått utbildningen tillsammans, utan att man tagit hänsyn till om nån exempelvis haft dyslexi. Men nu har alltså ett projekt dragits igång där man koncentrerar sig på just dom som inte har gått klart grundskolan och som de som har skriv- och lässvårigheter. Projektet startades vid årsskiftet och både internerna som deltar och personalen på Mariefredsanstalten är nöjda med resultatet. En av dom interner som deltar i projektet är Roger. Han har insett att det är viktigt att kunna läsa och skriva eftersom det finns så mycklet kunskap och historia nerskriven.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".