Sd vill förbjuda vissa lovdagar i skolorna

Sverigedemokraterna ska i alla kommuner där de finns representerade i fullmäktige lägga fram ett förslag mot andra religiösa lovdagar i skolorna än de traditionellt kristna. Sverigedemokraterna är starkt emot vad de ser som en utveckling mot en ”islamisering” av skolornas lovdagar, som de kallar det. I Sörmlands har Sverigedemokraterna kommit in i kommunfullmäktige i Eskilstuna, Strängnäs och Flen.

Kerstin Soläng är rektor på Fröslundaskolan i Eskilstuna där många elever med invandrarbakgrund finns och hon är kritisk till Sverige Demokraternas förslag.

- Det viktiga är väll inte var våra ledigheter ligger. Vi har en skola idag som inte bygger på religös tro eller religion.

- Alla elever i skolan har rätt att bli sedda för och mötta där de är och för vad de är. På Fröslundaskolan har många elever en annan tradition än de traditionellt kristna och då ska vi naturligtvis uppmärksamma det., säger Kerstin Soläng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".