Ekologisk konkurrens hjälper marknaden

Kontrollföreningen för ekologisk odling, KRAV tror inte att de svenska uppfödarna behöver oroa sig för att bli utkonkurrerade när ekologiskt nötkött från Uruguay i höst når de svenska kyldiskarna.
Johan Cejie, certifieringschef på KRAV, menar att det importerade ekologiska köttet från Uruguay ska hjälpa den ekologiska markanden att få fler konsumenter. Som vi berättat tidigare så är de ekologiska lantbrukarna i Sörmland oroade över att det importerade köttet ska konkurrera ut de svenska producenterna som redan idag har problem att sälja sitt ekologiska nötkött. De ekologiska uppfödarna reagerar också mot de långa transporterna för köttet. Transporterna är alldeles för billiga och har miljökostnader som inte syns menar de.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".