Två självmord på kort tid

Två tonåriga flickor på Djurgårdsskolan i Eskilstuna har på kort tid tagit livet av sig. Rolf Brunell, chef på barn- och utbildningsförvaltningen, säger att han är rädd för att fler barn och ungdomar nu ska ta sitt eget liv. På torsdagen kallade förvaltningen till presskonferens för att berätta vad kommunen nu gör. Bland annat har extra resurser i form av psykologer sats in och skolan har bett föräldrarna till de elever som gick i samma klass att följa med sina barn till skolan.

Det var för en månad sedan som en tonårsflicka tog livet av sig och sent på onsdagseftermiddagen tog en jämnårig tjej sitt liv, ungefär på samma plats i Eskilstuna.

Marianne Westman, är chef för kommunens stödcentrum för barn och ungdom, där det finns en samlad kompetens med läkare, psykologer och specialpedagoger. Dit kan man vända sig om man nu efter det som har hänt, känner oro för sina egna barn. Det viktiga är att försöka prata med barnen, säger Marianne Westman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".