I händelsernas centrum (1999)

”Det finns stunder då man stannar upp och lyssnar på radion så noga att man tappar synen. Ögonblick då det som sägs är så angeläget att allt i det fysiska rummet försvinner”. Så löd en presskommentar efter Susanne Björkmans serie om journalistik ”I händelsernas centrum”. ”Undersökande journalistik när den är som bäst” löd en kommentar i en annan tidning.

Fyra dokumentärer i serien I händelsernas centrum

I programmen besöker Susanne Björkman några nyhetsredaktioner för att höra hur journalister ser på sig själva och sitt arbete. Vad vill de berätta och vad är det som driver dem? Hur tänker de och hur pratar de med varandra?  De två första programmen innehåller slumpmässigt fångade scener från enskilda reportrars vardag på Aftonbladet och Expressen. Det tredje programmet är en skildring av vardagskonkurrensen mellan två lokalredaktioner i Skåne och det fjärde en återutsändning av en dokumentär om de kvinnliga journalisternas revolt på Aftonbladet 1978.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista