Skådespelerska med kaffe. Foto:SVT

Kaffe, vatten eller egentligen allt som flyter


Året är 1984. Monika jobbar dagar och nätter. Hon städar. Diskar. Vädrar. Sminkar sig. Går till affären. Håller ställningarna. Finns till hands. Det välstädade radhuset luktar våfflor och såpa.

Så plötsligt händer något. En livsnödvändig funktion upphör att fungera. Samtidigt som grannfruarna permanentar varandras hår och bantar med bananer utvecklar Monika en ovanlig fobi. Och med den kommer rädslan. En rädsla som döljs med läppstift och klackskor.


 
”Kaffe, vatten eller egentligen allt som flyter” är en dokumentär om att vara en tillgänglig, städad och skötsam fyrbarnsmamma och om att totalt förlora fotfästet. Om vikten att ge utrymme för sina problem.

Kort om programmakaren:
Sara Lundin är född 1979. Hon har gått Dramatiska Institutets radiolinjeoch EBU Master School on Radio Features och arbetar bl. a för kulturredaktionen på P1, producerar ungdomsradio och dokumentärer, både för P1 och P3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".