Den döda kroppen

P1 lördag 4 oktober kl 14.03, repris 12/10 kl 20.03 och 20/10 kl 00.00

I dokumentären 'Den döda kroppen' närmar vi oss en kropp som inte längre härbärgerar livet. Vi får vara med när askan efter 24 människokroppar sätts ner i jorden i en minneslund. Vi närvarar vid en kremering, människokroppar brinner upp och blir till benbitar som sen mals ner till aska. Omgiven av lik sveper begravningsentreprenören en naken, kall, död kropp och lägger ner den i kistan. En begravning hålls där dödens ensamhet blir påtaglig, inte en enda anhörig kommer till högtiden. En obducent öppnar ända in i hjärnan på en avliden för att fastställa dödsorsaken. Tillsammans med en begravningsentreprenör följer vi spåren efter en kvinna som dött alldeles ensam på golvet i sin lägenhet, kvinnan var den sista i sitt släktträd. Hemligheterna kring hennes liv förblir hemligheter.
Dokumentären 'Den döda kroppen' är en fristående fortsättning på Elin Iskras prisbelönta dokumentär 'Att öppna in till ett hjärta', där vi fick följa thoraxkirurgen in i kroppens mest livsavgörande muskel, hjärtat.

Lyssna | Ladda hem

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".