Jag var bara en byggare

P1 lördag 31 januari 2004 kl 14.03, repris 7/2 kl 20.03 och 16/2 kl 00.05

Lars Gullstedt föddes som en fattig bondpojke i Närpes i Finland.
Det lilla lantbruket blev för litet för honom och hans pappa och Lars beslöt sig som 20-åring att flytta till Sverige. Till Sverige kom han 1955 med 400 kr i fickan och började jobba som grovarbetare och snickare på olika byggen. Men han hade en drivkraft som tog honom högre upp i byggbranschen och han startade sitt bolag, GLG construction 1960.
Han byggde och byggde och kronan på verket var GLG-center och 24 våningshotellet i Upplands Väsby. I början av 90-talet var han god för flera miljarder och var då en av Sveriges rikaste människor. Han började även bygga ett 54 våningshus i Atlanta i USA, det högsta hus en svensk någonsin byggt. Med pengar kommer även status och Kungen och Silvia semestrar på Gullstedts lyxkryssare efter olympiaden i Barcelona 1992.
När Gullsteds karriär är på topp händer det osannolika, hela hans stora fastighetsimperium kraschar och han blir försatt i personlig konkurs. Gullstedt förlorade allt och GLG-center i Upplands Väsby bytte till och med namn till Infra City och alla spår av Gullstedt försvinner. Vart tog Gullstedt vägen? Efter sig lämnar han en skuld på 2 miljarder kr. Antonio de la Cruz sökte upp Gullstedt och följde med honom tillbaka till Infra City där han inte varit på nio år. Gullstedt byggde sig en egen lägenhet högst uppe på hotellet med vy över stora delar av Stockholm och vi kliver in i hans förlorade hem och värld. Antonio de la Cruz växte upp i Upplands Väsby, i skuggan av Gullstedts många byggprojekt och ett stenkast från det väldiga GLG-center (Infra city). Gullstedt hade på den tiden ett finger i nästan allt som hände i Upplands Väsby.
Dokumentären handlar om Gullstedts liv och hur en människa kan gå vidare efter att ha förlorat allt man ägt och haft.