En annan värld är möjlig

P1 lördag 7 februari kl 14.03, repris 14/2 kl 20.03 och 23/2 kl 00.05

På gården Ängavallen, på skånska sydslätten, har alternativbonden Rolf-Axel Nordström låtit djuren bestämma hur livet ska levas. Här kompromissar man inte på djurens bekostnad, här stressas inga djur in i slakten, utan dör värdigt och stillsamt, till klassisk musik, utan att känna ett uns smärta.
För hur kan man äta julskinka eller fläskkotlett, när man vet att grisen har levt på en kvadratmeter, transporterats till slakt under ohyggliga förhållanden eller behandlats med mediciner, som skapat allt fler resistenta bakterier.
I svinpestens och galna kosjukans fotspår, växer antalet veganrörelser, och allt fler människor ifrågasätter de industriella djuruppfödningsmetoderna. Metoder som går stick i stäv mot Rolf-Axel Nordströms uppfattning om djurhållning.
”En annan värld är möjlig” av Andromeda Matz, handlar också om en djurälskande stadsbo, som mot faderns vilja, bestämmer sig för att bli djurbonde. Om 30 års vedermödor att få förverkliga sina drömmar, om att kunna leva på sin tro och att hitta ett sätt att rättfärdiga sitt köttätande.