Ockra - vad är ockra?

P1 lördag 16 oktober kl. 14.03, repris 23/10 kl. 20.03 och 1/11 kl. 00.05

Februari 1993. Mikael Sandkvist har jobbat över och är på väg hem. Det är rena isgatan ute. Mjölklastbilen kommer allt närmare. En skur av glas. Några sekunder senare förändras allt för Mikael och hans familj.
Någon gång i livet kan nog alla känna ett hugg i hjärtat när man inser hur förgängligt och bräckligt ens eget liv är – hur det kan förändras över en natt. I ”Ockra – vad är ockra?”, möter radiolyssnarna en familj, vars liv vändes upp och ner en februarikväll.
Hör Mikael och hans sambo Karin berätta vad som hände, hur deras vardag och samvaro förändrades. Möt också barnen Maria och Andreas, vars pappa på flera sätt är annorlunda än  kompisarnas pappor. Det som är självklart för många, är inte lika enkelt för Mikael, och med likaledes olycksdrabbade vänner använder han humor och skratt som vapen för att leva vidare.

”Ockra – vad är ockra?” är en dokumentär av Åsa Lindqvist, om att se verkligheten förändras. Hur lever man vidare, när man måste omvärdera hela sitt liv, och tvingas in i en verklighet där allt är nytt? Producent: Sten Lundström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".