Magdalena Masso med sina klasskompisar Khadidja Morabet och Simon Underwood utanför Skärholmens gymnasium. Foto: Johan Ljungström/SR Foto

Tonåren - det värsta jag varit med om

Magdalena Masso går sista veckorna av sitt första år i Skärholmens gymnasium. Hon berättar om kärlek, kompisar, klassen och föräldrarna. Tonåren suger när man bara bli kär i killar som redan är upptagna. Eller när man aldrig få vara ute sent på kvällarna. Eller att alltid ha en sida till i läxboken som måste göras.
     ”Tonåren - det värsta jag varit med om” är gjord av Anton Berg som har följt Magda och hennes kompisar under de sista veckorna innan sommarlovet.
     – När de börjar prata har jag svårt att sluta lyssna. Det är tio år sedan jag själv slutade gymnasiet. En hel del har hänt, men samtidigt inte, säger Anton Berg.

Det här är en dokumentär för alla som glömt bort sina tonår, för alla som satt ett nostalgiskt skimmer runt ungdomsåren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".