Linda Boström har gjort dokumentären ”Jag skulle kunna vara USA:s president”. Foto: Christina Ottosson.

Jag skulle kunna vara USA:s president

P1 lördag 8 juli kl 10.03 samt 15/7 kl 20.03

Sommaren 1999: Linda är 26 år och full av planer för framtiden. Hon lever ett helt vanligt liv, men gradvis är det någonting som förändras. Hon slutar sova. Hon går runt på Södermalm i Stockholm om nätterna och pratar med alla hon möter. Hon tycker att livet har öppnat sig. Hon är helt fri.
     På hösten blir hon inlagd på en psykiatrisk avdelning. Hon får diagnosen manodepressiv sjukdom. Plötsligt består hennes liv av våldsamma svängningar mellan eufori och djupa depressioner, medicinrundor och läkarbesök.
     ”Jag skulle kunna vara USA:s president” är en precist berättad dokumentär om hur det är att tappa kontrollen över sig själv, om hur det är att hamna i psykiatrin och om hur man tar sig tillbaka till livet. Den är gjord av Linda Boström i samarbete med Dramatiska Institutet.

Dessutom sänds kortdokumentären Rättspatologen och döden av Aziza Dhaouadi.  ”Att vara rädd för döden är lika idiotiskt som att vara rädd för puberteten eller klimakteriet” Aziza Dhaouadi möter Kari Ormstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".