”Det sociala slarvet” är en dokumentär av Magnus Arvidson om familjehemligheter och sprit. Foto: Privat.

Det sociala slarvet/ Efteråt

P1 lördag 12 augusti kl 10.03 repris 19/8 kl 20.03 samt  28/8 00.05

Morbror Janne sitter och dricker sig full kväll efter kväll. Det är sommar. Hela släkten sitter och skålar med i sommarstugan. På morgonen frågar morbror Janne om någon händelsevis ska till bolaget. Magnus och hans morbror bor i samma stad, men de träffas nästan aldrig. Båda är alkoholister men en har fortsatt att dricka. Magnus ringer morbror Janne en kväll. Han måste säga något han aldrig sagt förut. De bestämmer träff dagen därpå.
     ”Det sociala slarvet” är en dokumentär om familjehemligheter och sprit av Magnus Arvidson i samarbete med Dramatiska Institutets radiolinje.

EFTERÅT är gjort av Anna Åkerlund som noterar att vi sällan pratar om döden, sällan om vad som kommer att hända med våra kroppar när vi dör.
Om jag skulle dö nu vart skulle jag hamna då? Finns det en plats där jag hör hemma? Vilken kyrkogård är min kyrkogård?
Unga människor flyttar runt mer än någonsin och var hör man då hemma? Är det i föräldrarnas barndomsby där släkten ligger begravd eller i förortssamhället där man växte upp eller i Stockholm där man kanske gått sin utbildning?
Men vem skulle hälsa på mig då, i Stockholm har ändå ingen tid?

Dokumentären är gjord i samarbete med Dramatiska Institutets radiolinje.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".