Mullsjö Framtid förhandlar igen

Idag har partiet Mullsjö Framtid tagit upp förhandlingarna med alliansen igen, efter att igår hoppat av, på grund av delade meningar om hur mycket skatten i kommunen ska höjas.

- Vi har fått en del frågor från alliansen som vi nu måste ta ställning till, säger Joakim Stenberg, gruppledare för Mullsjö Framtid.

Så sent som igår meddelade Mullsjö Framtid att dom hoppar av förhandlingarna med alliansen, men idag satt dom vid förhandlingsbordet igen, inbjudna av alliansen.

En av dom viktigaste skiljelinjerna mellan Mullsjö Framtid och allianspartierna går i skattefrågan, där Mullsjö Framtid vill höja kommunalskatten med en krona. Tidigare har alliansen inte velat höja mer än 50 öre, men har nu lämnat ett kompromissbud på 75 öre för Mullsjö Framtid att ta ställning till. 

Nu är det alltså upp till Mullsjö Framtid att ta ställning till alliansens förslag, och i nästa vecka kanske det äntligen blir klart hur kommunen ska styras. Och Joakim Stenberg i Mullsjö Framitd medger att det varit struligt sen valresultatet blev klart.

- Ja, men förhandlingar är ju aldrig lätta. Jag måste be väljarna om förståelse, för vi ska ju sitta och styra tillsammans i fyra år, och då är det viktigt att det blir rätt.