Fyra gripna i natt för stölder ur lastbilar

Fyra personer greps vid fyratiden på måndagsmorgonen misstänkta för stölder ur lastbilar utmed E4 söder om Jönköping.

Polisen fick in tips om stölderna redan vid midnatt, men först fyra timmar senare kunde gripandena göras. Männen är mellan 20 och 50 år gamla, men bostadsorten är okänd.

Tidigt på måndagsmorgonen är polisen förtegen om detaljerna kring stölderna och misstänker att dom skett på flera platser runt Jönköping. Man vill ännu inte säga vad som är stulet eller hur många lastbilar som är drabbade. Inte heller ålder eller hemort för de fyra gripna.

De fyra personerna var vid halv-femtiden på väg in till polisen för förhör. Enligt polisen ska det finnas teknisk bevisning som binder de fyra gripna med stölderna.

Under flera år har de så  kallade kapellskärningarna mot lastbilar utmed E4 varit ett stort problem. Tygkapellen till lastbilar har skurits upp med kniv när chaufförerna vilar eller väntar på lossning och ofta är det elektronikvaror som stjäls.

Reporter: Peter Jernberg

peter.jernberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista