Politisk kohandel i Mullsjö

Skatten höjs med 75 öre och ordförandeposten i kommunstyrelsen delas. Det är det senaste budet i turerna kring det politiska styret i Mullsjö.

För att övertala Mullsjö framtid att komma tillbaka till förhandlingarna har allianspartierna fått överge sitt tidigare motstånd till att dela ordförandeposten på två deltidstjänster. Det säger Thore Torstensson som förhandlar för folkpartiet:

- Vi är flexibla på den punkten, säger Thore Torstensson.

Turerna kring styret i Mullsjö har varit många och invecklade. Ett krav som Mullsjö framtid tidigare har framfört är att få dela kommunalrådsposten på två halvtidstjänster. Det har dock förkastats av samtliga andra partier och också ifrågasatts om en sådan konstruktion skulle vara förenlig med kommunallagen.

Men nu är frågan aktuell igen. Enligt Thore Torstensson har allianspartierna erbjudit Mullsjö framtid en kohandel om skatten. Om Mullsjö framtid kan tänka sig en mindre skattehöjning än vad man hittills krävt, kan allianspartierna tänka sig att lyfta upp frågan om ordförandeposten på förhandlingsbordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".