Höstlovet lockar barn till dans

Det är höstlov och länets elever kan njuta av sovmorgnar och andra aktiviteter än skola. I Jönköping ägnar sig elva danssugna tjejer åt att lära sig cha-cha, rumba och flera andra danser.

Danscentrum i Jönköping sjuder av aktivitet den första lovdagen. Här har elva höstlovslediga tjejer samlats för att prova på rumba, cha-cha och andra danser från tv-programmet Let’s Dance. Läraren Ivan Savik står framför den stora väggspegeln i rummet och leder dem:

- Först ska vi börja med cha-cha-cha, det är den lite lättare dansen, säger Ivan Savik och visar stegen.

Det dröjer en stund innan armar och ben hittar rätt. När musiken drar igång blir det lättare att släppa loss. Tjejerna snurrar runt och får beröm från sin lärare.

Under höstlovet anordnas flera aktiviteter i Jönköping. Halloweenpysslet är populärast, men det går också att dansa hip hop, prova yoga eller stajla om sina kläder. Tilda, Beata och Filippa har valt danslektioner.

- Det var kul. Det var lite så här att man ska glida med fötterna, säger Beata om rumban.

Alla tre tjejer är nöjda med att skolan tar paus för ett tag. Förutom dansen blir det tid för sovmorgnar, bad och tid med familjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".