Modebloggare med stort genomslag

Internet och bloggar påverkar allt mer hur vi klär oss.

Eleonore Nygårds hoppade av jobbet som ingenjör i Jönköping och driver idag sidan Ytligheter, med det senaste om kläder och mode.
-Det finns plats för ytligheter i allas våra liv, säger hon.
-I början bloggade jag för att jag bara hade manliga kolleger och inte hade någon att ventilera mina intressen med, nu göra jag det på heltid som mitt jobb, och det är jätteroligt.
Eleonors blogg handlar om det senaste inom kläder och mode och på ett drygt år har den fått stor betydelse. Numer kan kläder hon skriver om ta slut i affärerna efter att hon uppmärksammat dem.
- Det är ganska sjukt det här med att jag påverkar så många människor. Jag gör ju bara det jag brinner för, säger hon.
24-åriga Eleonore Nygårds arbetade förr som ingenjör i Jönköping. Men nu försörjer hon sig helt på sitt skrivande. Hon uppdaterar sin sida ungefär åtta gånger om dagen och uppslagen kommer från alla möjliga håll.
- Jag läser otroligt mycket tidningar och surfar runt på nätet. Sedan får jag många idéer bara av att gå ute på stan.
Annika Bergström forskar om internetstudier vid JMG i Göteborg. Hon har studerat bloggar närmare och kommenterar deras betydelse i samhället.
- I samhället i stort har bloggarna inte väldig betydelse. Men däremot kan de få ganska stort genomslag i skilda fall, säger Annika Bergström.
                                                   Reporter Mikael Kulle

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista