1 av 2
Foto Maria Rymell
2 av 2
Eva Nilsson i Mullsjö. Foto: Anna-Karin Front

Nilsson (m) och Lindkvist (mf) kommunalråd i Mullsjö

Under kvällen igår nåddes en överenskommelse mellan Mullsjö Framtid och den borgeliga alliansen i Mullsjö. Det betyder att alliansen och Mullsjö Framtid kommer att styra kommunen fyra år framåt.

Det har gått en och en halv månad sedan valet, och nu är det alltså klart med styret i Mullsjö. Till slut.
Det betyder att Mullsjö Framtids Stefan Lindkvist blir nytt kommunalråd. Han kommer ha tjänsten på 65 procent och han kommer att stöttas i det jobbet av partikamratern Joakim Stenberg på 35 procent. 
-Jag är glad och stolt över förfrågan att få det här jobbet. Jag var själv tveksam eftersom jag också har mitt företag att sköta, men vi har känt att väljarna velat att vi skulle ta posten, säger Stefan Lindvist.

Mullsjö framtid får alltså igenom sin vilja att dela arbetet på två personer.

Klart är också att ett av allianspartierna, nämligen moderaterna, får vice ordförandeposten i kommunstyrelsen och det blir Eva Nilsson som tar den posten.

Kommunalskatten i Mullsjö kommer att höjas med 80 öre, och kommunen får länets högsta kommunalskatt med 21,98 kronor per intjänad hundralapp.
I det politiska programmet för de fyra kommande åren finns anställningsstopp i kommunen, liksom investeringsstopp. Man ska utreda en försäljning av hela eller delar av kommunala Mullsjö Bostäders fastighetsbestånd. Bland mycket annat.
Det viktigaste är att få kommunens ekonomi i balans, säger den samlade regeringen i Mullsjö.
Moderaterna har fått ge med sig när det gäller skattehöjningen, och Mullsjö Framtid har fått överge sin linje att alliera sig med olika partier i olika frågor, något som man gick till val på. Men Stefan Lindkvist menar att de tvingats överge den llinjen.
-När socialdemokraterna bestämde sig för att gå i opposition hade vi ju bara alliansen att prata med. Det är inte vi som önskat detta, det är socialdemokraternas val, säger Stefan Lindkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista