Ulf Johansson i Värnamo fixar nytt tak gratis till en familj i Värmland. Foto Anders Borg.

Värnamobo bjöd fembarnsfamilj på nytt tak

När samhället sviker så finns det enskilda människor som ställer upp. Byggföretagaren Ulf Johansson i Värnamo är en av dem. När Ulf läst i en kvällstidning att det regnade in hos en fembarnsfamilj i Värmland, som inte fått hjälp att laga det läckande taket, så satte sig Ulf i bilen och åkte 40 mil för att täta läckan. Och till våren bjuder han fembarnsfamiljen på ett helt nytt tak:

Ulf Johansson, som driver det lilla företaget PU Byggtjänst i Värnamo, blev så upprörd över artikeln i Expressen om det läckande taket i Värmland, att han tog saken i egna händer. Så efter fyra år har det slutat regna in hos Sonny Järdshöjd och hans fem barn utanför Hagfors.

Sonny är sjukpensionär på grund av förslitningsskador i jobbet och pensionen har inte räckt till att laga det läckande taket. Kommunen hävdar att familjen lever över existensminimum och har inte velat ta något ansvar.

Och fembarnspappan Sonny Järdshöjd i Värmland, är så glad att han inte riktigt vet hur han ska uttrycka vad han känner efter Ulfs insats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".