Mordmisstänkt från länet anhållen

Den man som tidigare idag anhölls för ett 14 år gammalt mord i Växjö - han kommer från södra delarna av Jönköpings län.

Efter inledande förhör i polishuset i Värnamo fördes mannen till Växjö, där han anhölls som skäligen misstänkt för mordet.

Det var i slutet av mars 1992 i stadsdelen Hovs Haga i Växjö som en då 26-årig man sköts till döds med flera skott bakifrån, utanför sin bostad. Dådet betecknades som en ren avrättning. Vittnen beskrev mördaren som en mörkhårig man i 20-årsåldern, men trots intensiva spaningar så gick han fri. Nu hoppas polisen ha gjort ett genombrott i utredningen och det bygger på ny information som kom för ungefär ett år sedan.

Bearbetningen av den här informationen ledde till att en 33-årig man i morse greps i sin bostad i södra delen av vårt län.

Gripandet skedde av kriminalpolis från Växjö, som höll ett första förhör med mannen i polishuset i Värnamo. Då nekade han till alla misstankar. Därefter fördes han till Växjö, där han anhölls som skäligen misstänkt för mordet.

33-åringen bodde i Växjö när mordet inträffade och han var då med i samma föreningar som offret. Han hördes också av polisen i samband med att utredningen pågick som mest intensivt, men då fanns inget som pekade ut honom som gärningsmannen. Nu arbetar 15 poliser med fallet, men polisen är mycket förtegen om vad som pekar mot den idag gripne 33-åringen från länet.

Reporter Anders Borg

anders.borg@sr.se