Våldtagna Maria lär tjejer självförsvar

Som 13-åring blev Maria Sjöberg från Norrahammar våldtagen. Några år senare blev hon överfallen en natt när hon var på väg hem. Nu startar hon och hennes make, i samarbete med både polis och åklagare, en kurs i självförsvar för tjejer:

Bara i Jönköping har två misstänkta våldtäktsförsök inträffat sista veckan. Och i förra månaden blev en kvinna våldtagen på Österängen i Jönköping efter att ha blivit överfallen när hon var på väg hem en natt.

Det visar att den här självförsvarskursen behövs, säger Maria Sjöberg och hennes make Niklas.

Det unika är att den hålls i samarbete med både polis och åklagare. Rättsväsendet kommer föreläsa och berätta om vilka rättigheter man har att försvara sig själv vid överfall, medan Maria Sjöberg och hennes man står för den praktiska utbildningen. De har båda mångårig erfarenhet av kampsporten Ju-jutsu.

Första träffen är på söndag i Jönköping - och efter att den är avslutad så hoppas Maria Sjöberg att kvinnor ska få bättre självförtroende och kunna försvara sig själva vid ett överfall –för som det är idag så är många kvinnor rädda för att slå tillbaka om de blir attackerade.