Hård homokritik mot länets lärare

Många av länets lärare saknar kunskap om homo och bisexuella eller delar till och med mobbarnas negativa åsikter om dom här personerna. Det anser distriktsordförande Göran Hägerström i Lärarnas Riksförbund sedan Nyheterna i går berättat om 15-åriga Kristian från Jönköping som nu anmält sin skola till Homo efter att han blivit mobbad på grund av sin sexuella läggning.

- Vi befinner oss i ett bibelbälte här och man har en viss syn på homosexuelaitet det är fullt klart och lärarkåren är inte något undantag här, säger Göran Hägerström.

I går berättade Nyheterna om Kristian från Jönköping som upplever att han mobbas på sin skola på grund av att han är bisexuell.

Att en lärare har en sån inställning förbryllar Göran Hägerström. Han tycker nu att alla länets lärare borde ägna någon av alla sina kompetensutvecklingsdagar åt att skaffa sig kunskap kring hbtfrågor - alltså frågor som berör homo och bisexuella samt transpersoner.

- Jag hoppas att varje skola tar hanad om sådana här saker. Det här är så pass aktuellt att vi borde ta initativ till en kurs om det här.

Reporter: Anna Eriksson

anna.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista