Länsbo häktad för mord i Växjö 1992

Den 33-årige man från södra delen av Jönköpings län som misstänks för ett mord i Växjö 1992, begärdes idag häktad.

Åklagaren vill ha mannen häktad på sannolika skäl, alltså den högre graden av misstanke. Detta för att han inte ska försvåra utredningen och att straffet för det misstänkta brottet är mer än två år.

33-åringen förnekar brott.

Offret var en 26-årig reservofficer och aktiv i en jujutsu-klubb. Polisen vet att den misstänkte och 26-åringen hade kontakt med varandra via föreningar. 26-åringen sköts ihjäl med fem skott utanför sin bostad på kvällen den 31 mars 1992.

Den 33-årige mannen, som var 19 år vid tiden för mordet och som har sin familj i Växjö, fanns med i Erikssons umgängeskrets.¨Men han utmärkte sig aldrig och att det är han som nu misstänks är en stor överraskning, säger en av dom som kommer ihåg honom från den tiden.

33-åringen gick i skolan i Växjö men han har sedan haft flera olika adresser. Hans senaste folkbokföringsadress är på en ort i Gislaveds kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".