Dömd för mord - gifter sig idag med annan mördare

Förra året dömdes den då 17 år gamla flickan från gislaved för mord på sin mamma och hamnade på rättspykiatrisk klinik. Idag gifter hon sig - med en man på samma klinik som också är dömd för mord.

I april förra året åkte kvinnan hem till föräldrarna i Gislaved tillsammans med sin dåvarande pojkvän. Under en natt dödade hennes pojkvän mamman med en hammare och försökte också ha ihjäl pappan. Kvinnan försökte döda sin syster med en kniv.

Mannen som hon idag gifter sig med arbetade 2004 som vårdare på ett behandlinghem för flickor i Mårdaklev utanför Borås. Där dödade han en arbetskamrat och en av flickorna som var satt under vård. Dessutom försökte han mörda en tredje person.

På den rättspsykiatriska klinik där dom vårdas säger en av cheferna att det är ovanligt att deras patienter gifter sig med varandra. Samtidigt är det inte olagligt utan en mänsklig rättighet att bli kär och gifta sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista