För lite sponsorer anledning till JIK’s dåliga ekonomi

Jönköpings Innebandyklubb, JIK, brottas med en dålig ekonomi. Efter klubbens möte med kronofogden i veckan står det nu klart att skatteskulden på 340.000 kronor ska vara betald senast fredag, nästa vecka.

Sportchefen för Jönköpings innebandyklubb, Christer Lindahl, säger till nyheterna att den dåliga ekonomin beror på sämre sponsorintäkter och att spelaravtal skenat iväg.

Den totala skulden från olika fordringsägare överstiger en miljon kronor och kronofogdemyndigheten ser ingen anledning att ge uppskov för skatteskulden.

Stämningen i klubben är pressad och laget har blivit tvunget att dra in spelarlönerna i höst. Som en följd har en av lagets viktigaste spelare, Jakob Olofsson Adelin, bestämt sig för att hoppa av.

Följer för många spelare hans exempel kan det bli tal om att flytta upp en del juniorspelare. I värsta fall får det konsekvensen att klubben flyttas ner till division 1, säger Christer Lindahl.

- Det kan bli svårt att klara sig kvar i elitserien, säger Christer Lindahl.

Reporter: Helena Gustafsson

helena.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista