Fem av sex kommuner svarade inte på brevet

Hur länge ska man behöva vänta innan man får svar på brev och förfrågningar som man skickat till en kommun? Det undrar nu Rolf Johnsson i Eksjö som är Höglandsrepresentant för Svenska kommunalpensionärernas förbund - ett förbund som ännu inte fått svar på breven som skickades till alla kommuner på Höglandet för två månader sedan:

Svenska kommunalspensionärernas förbund har skickat ut brev till Höglandets kommuner. Man frågade om man som pensionärsförbund får vara med på ett hörn och påverka under kommande mandatperiod.

Brevet skickades för två månder sedan, men av alla sex Höglandskommunerna så är det bara Aneby som har svarat på brevet. Och varför de andra inte svarat undrar nu Rolf Johnsson som representerar Svenska kommunalpensionärernas förbund på Höglandet.

Brevet skickades alltså i valtider. Men det var ju ett tag sedan... Och nu funderar Rolf Johnsson på vad pensionärsförbundet ska göra åt de uteblivna svaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".