Fortsatt uppåt för många länsföretag

Konjunkturen är fortsatt het för de svenska verkstadsföretagen, men en avmattning lurar runt hörnet. Det slår arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen fast i sin konjunkturprognos som presenterades idag vid underleverantörsmässan i Jönköping. Men för många företag är det fortfarande mycket goda tider. Bibbi Runesson är delägare i Västbo Press i Smålandsstenar:

Samtidigt lider landets underleverantörer stor brist på kvalificerade yrkesarbetare. Det visar en enkät som Svensk Industriförening gjort och som presenterades på Elmiamässan i Jönköping idag.

Den höga efterfrågan innebär att underleverantörerna är mycket optimistiska och satsar allt mer på effektivare maskiner och ökad kompetens. Men samtidigt lider många företag brist på kvalificerad personal för att kunna möta den höga efterfrågan på deras produkter,

Nästan hälften av de 120 tillfrågade företagen säger att de inte får tag på kvalificerad personal. Det gäller främst verkstadsföretagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".