Förnyade krav från Gnosjöföretagare

Företagarna i Gnosjötrakten sätter nu press på den nya borgerliga regeringen att snabbt införa enklare regler och skattelättnader för småföretagen.

I ett brev till nya näringsministern Maud Olofsson upprepar industriföreningen Gnosjöandan sina krav men vill nu veta NÄR alliansen kan infria sina vallöften att underlätta för företagarna. 

Kraven från företagarna i Gnosjö kommer nog inte som en överraskning när näringsminister Maud Olofsson öppnar brevet från industriföreningen i Gnosjö. Kravbrevet som skickades med bud från underleverantörsmässan på Elmia i Jönköping idag innehåller sedan länge kända krav från företagen.

Man vill bland annat göra det lättare att anställda, förnya lasreglerna, sänka skatterna, färre lagar och regler.

Gnosjöföretagen kräver också lägre elpriser men också bättre utbildningar och bättre vägar som underlättar transporterna i Gnosjöregionen.

Men nu sätter företagen större press att få förändringarna till stånd. Man kräver i brevet till Maud Olofsson besked, ja till och med datum för när förändringarna ska genomföras.

Reporter Peter Jernberg

peter.jernberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".