Gratistävlingen var ett knep för att sälja madrasser

De hade blivit lovade stora vinster i en ovanlig gratistävling dom ställt upp i. Men när det igår var dags att hämta ut dom vid middagen på Habo Hotell visade sig inte vara något annat än ett säljmöte för madrasser.

Det var ett 40-tal misstänksamma länsbor som kom till middagen på Habo hotell igår eftermiddag. Några hade till och med vänt sig till polisen för att kontrollera företaget som bjudit in dom. Det som väckte deras misstankar var att de blivit lovade dyrbara priser som en ny bil, resor och dvdspelare, utan att tävlingen kostade något att vara med i.

Företaget, Kho Key’s, verksamhet har tidigare kritiserats i Schweiz och de själva håller låg profil och vill inte kommentera vad de sysslar med. Det blev också uppenbart för Ingegerd Sehler och hennes make Bengt.

- Han som ledde det hela pekade ut min fru för att tidigare pratat med nyheterna och uppmanade henne att inte vara så misstänksam, säger Bengt Sehler.

Ingegerd vann en gratis resa, men för att kunna nyttja den är någon tvungen att följa med på resan. Den personen får i sin tur betala närmare 9.000 kronor för samma resa. Både Ingegerd Sehler och hennes make undrar därför om man egentligen kan kalla det för en vinst.

Förutom prisutdelningen såldes det också madrasser under middagen som försäljarna hävdar botar diskbråck och är fri från kvalster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".