"Gratistävlingen ett brott mot lagen"

Nu kommer det fram fler uppgifter om den märkliga gratistävlingen som pågår i Jönköpingstrakten, där ett företag lockar med vinster som resor och bilar. Den som vunnit bjuds på middag på restaurang, men där kommer det fram att resorna ändå kostar pengar och att företaget vill sälja madrasser. Och det är ett brott mot marknadsföringslagen, säger Bertel Rennerfelt som är jurist på Konsumentverket:

Som Nyheterna tidigare berättat så har många i Jönköpingstrakten fått ett brev med en mycket lätt fråga. Har man skickat in det rätta svaret så har man fått reda på att man vunnit ett värdefullt pris och en middag för fyra personer på Habo Hotell eller på restaurangen i Stadsparken i Jönköping.

Den första middagen var igår kväll. Där kom det fram att många hade vunnit en resa till Kroatien - men bara om man tar med en person till, som då måste betala nästan 9000 kronor för resan. Ett pris som är nästan dubbelt så mycket som normalpriset till Kroatien, det säger fler resebyråer som Nyheterna ringt upp.

Dessutom visar det sig att kvinnan bakom resebyrån Palma Tours som ordnar resorna till Kroatien - Albina Tolic - är gift med vd:n för det företag som ordnar den så kallade gratistävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".