Maria Larsson (kd) besökte Nässjö igår. Foto: Pernilla Arvidsson

Maria Larsson (kd) lovar bättre äldrevård

Fler äldreomsorgsplatser och bättre vård - ja, det löftet kommer nu från Maria Larsson (kd), nya äldre- och folkhälsoministern från Gnosjö. Igår fanns hon i Nässjö. 

Nu gäller det för länets kommuner att hålla sig framme och ansöka om medel ur den 1,9 miljarder stora kakan som regeringen tänker satsa på äldreomsorgen. Det säger Maria Larsson, ny äldre- och folkhälsominister.

En halv miljard satsar regeringen redan till årsskiftet på fler äldreomsorgsplatser och resterande 1,3 miljarder ska gå till att förbättra vården.

Det ska bli fler demensutredningar, läkemedelsgenomgångar och läkare som kommer hem till den sjuke istället för ett besök på akuten. Pengarna till det här ska alltså varje kommun få ansöka om. Det kan komma se olika ut för de äldre beroende på i vilken kommun man bor i, men det ser inte Maria Larsson som något problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".