Enormt intresse för hus i Thailand

Det blir allt vanligare att länsbor köper hus i Thailand. Efterfrågan är enligt mäklarna enorm och Thailand har kommit att bli nya Spanien eller Mallorca.

Thomas Löfvendahl är mäklare på Team Thailand, en av dom husmäklare som finns på marknaden. Han var på besök i Jönköping i helgen för att marknadsföra landet vilket lockade omkring 40 personer som är intresserade.

Mäklarna säljer hus och lägenheter i Thailand som aldrig förr. Den relativt nya marknaden gör att bara antalet förmedlingar har sexdubblats de senaste åren, från en 3-4 stycken till omkring 20-25 i Sverige idag. Flera mäklare som nyheterna varit i kontakt med vittnar om samma sak, intresset är enormt.

Percy Wasshammar från Jönköping är en av dom som redan har köpt hus i Thailand. Han och hans fru bestämde sig för länge sedan att dom skulle köpa hus i Spanien eller på Mallorca, men det visade sig vara fört dyrt. Istället valde dom då Thailand där ett hus kostar som en sommarstuga i Sverige.

Mellan en halv och en miljon kostar drömmen om hus i Thailand men det är inte helt riskfritt säger mäklare Thomas Löfvendahl:

- Det finns flera fällor. Man måste noggrant kolla upp bakgrunden på säljaren och inte bara stirra sig blind på priset, säger Thomas Löfvendahl.

Reporter: Pernilla Arvidsson

pernilla.arvidsson@sr.se